036-532 07 99 - Ivm met de nieuwe maatregelen is het Buiten-Ric van Almere en van Amsterdam Zuidoost op afspraak open op dinsdag, woensdag en donderdag. info@surant.nu

Wordt vervolgd

Een buddyproject waarbij (ex-) gedetineerden tijdens en na detentie aan een vrijwilliger gekoppeld worden. De vrijwilliger staat de (ex-) gedetineerde tijdens zijn bezoeken bij met steun en gezelschap en waar nodig ook met praktische hulp.

Hoe wij helpen met de volgende stappen maken

Advies en bemiddeling

Onze buddies geven advies en bemiddelen over verschillende zaken die belangrijk kunnen zijn voor het dagelijkse leven. Zaken die ondersteunend zijn aan de 5 leefgebieden; regelzaken, werk & inkomen, wonen, financiën & schuldhulp en zorg.

Bezigheidstherapie

Spelletjes spelen, trainen, brainstormen over de toekomst of andere activiteiten zijn meestal nog aangenamer met een gezelschap. Het is belangrijk voor (ex-) gedetineerden om met positieve dingen bezig te zijn. Dit geeft energie om bezig te zijn met goede daden.

Vertrouwenspersoon

In praktijk blijkt dat het niet altijd fijn is om persoonlijke gesprekken met naasten te voeren. De buddies die zichzelf vrijwillig ter beschikking stellen gaan vertrouwd om met de informatie welke worden gedeeld en trekken geen oordeel. 

Wegwijzer

SurAnt koppelt de (ex-) gedetineerden met een passende buddy. Op deze manier kan de buddy ook inspelen op de interesses en levensstijl van de (ex-) gedetineerde. Een wegwijzer op gebied van privé, werk en vrije tijd.

Je staat er niet niet alleen voor

 

Ons motto is niet voor niks “Samen een stap verder” en dit blijkt in alles wat wij doen. Met positieve mensen om  je heen krijg je meer voor elkaar in het leven. De relatie tussen de vrijwilliger en (ex-) gedetineerde is gebouwd op vooruitstrevendheid en zij leren van elkaars ervaringen en helpen elkaar om stappen te maken in de maatschappij.