036 525 99 55 info@surant.nu

Ik ben een gedetineerde 

Het gaat er niet om wat je hebt gedaan in het verleden, maar wat je gaat doen in de toekomst

Wij bieden gratis en vrijblijvend hulp.

Stichting Surant staat aan jouw zijde

Voor ons is het wat minder belangrijk wat er is gebeurd in het  verleden. Wij kijken juist naar voren en willen samen met jou een positieve vibe creëren voor jezelf en uiteindelijk jouw omgeving buiten de gevangenis. Wij hebben vele mensen geholpen over de jaren heen, die ooit net als jij een keuze hebben moeten maken om toch gewoon hulp te vragen en die te accepteren. Daarnaast bieden we verschillende activiteiten die stress verminderend zijn. Het is nou eenmaal zo dat een rustige geest zorgt voor beter kunnen nadenken en dus ook uiteindelijk de mogelijkheid bied om situaties op te lossen.

In het Binnen RIC kunnen wij jou helpen

 

Een stabiele fundatie opbouwen

Rust vinden in je hoofd is niet makkelijk wanneer je vast zit. Maar door bewust aandacht te geven aan de fysieke en mentale gezondheid creëer je helderheid. En dit zorg er weer voor dat je jouw toekomst beter kunt berekenen in jouw hoofd.  Het bouwen van een stabiele fundatie begint allemaal bij het inzien waar de prioriteiten behoren te liggen en daar kunnen wij jou bij helpen. 

Start met het maken van een plan in het Binnen RIC

Vraag een van de medewerkers naar ons programma. Wij bieden binnen onze programma verschillende activiteiten die jou zullen helpen met het opbouwen  van een stabiele fundatie. 

Activiteiten die jou op weg helpen

 

Yoga

Yoga biedt kalmte en rust tijdens detentie. Surant draagt met Yoga bij aan de focus van de geest om zo op een positieve manier detentie door te kunnen komen. In verbinding zijn met lichaam en geest zorgt voor stressvermindering.

Carrousel

De carrousel is een training die georganiseerd wordt door Surant vrijwilligers. Hier kun je ook info krijgen over de verschillende leefgebieden. Wij moedigen jou aan om samen met ons na te denken over een terugkeer in de maatschappij.

Schuldhulp

Met een vrijwilliger van Surant worden schulden in kaart gebracht. Het doel is om verhogingen en boetes te voorkomen. Er kunnen eventueel afspraken worden gemaakt met een officiële schuldhulpverlening om schulden af te lossen.

Stichting Vrij

Neemt verantwoordelijkheid over drie hoofdtaken, namelijk; het bezoeken van gedetineerden, het corresponderen met gedetineerden en het uitvoeren van klussen. Vrijwilligers van Stichting Vrij  bieden gezelschap, steun en een luisterend oor.

Laat een bericht achter om een gesprek te starten