036-532 07 99 - Ivm met de nieuwe maatregelen is het Buiten-Ric van Almere en van Amsterdam Zuidoost op afspraak open op dinsdag, woensdag en donderdag. info@surant.nu

Achterblijvers

Achterblijvers is een activiteit waarbij een vrijwilliger helpt met verschillende dagelijkse activiteiten bij de gedetineerde thuis. De ondersteuning bestaat vaak uit praktische zaken die ontzorging bieden op de huishoudelijke taken en het biedt vooral ook sociale steun.

Enkele voorbeelden waarmee wij helpen

Boodschappen hulp

Soms is gewoon lastig om even boodschappen te halen, vooral als u ook nog eens moet werken. Wij kunnen helpen om ervoor te zorgen dat u thuis ieder geval de benodigdheden heeft..

Kinderactiviteten

Als een ouder voor een langere periode vast komt te zitten kan dit enorm veel stress met zich meebrengen voor kinderen. Door middel van verschillende activiteiten kan dit worden opgevangen.

Huishoudelijke taken

Elk huishouden heeft verschillende werkzaamheden die moeten gebeuren. Wat hulp kan ervoor zorgen dat er meer tijd over blijft om andere zaken te regelen.

Gesprekspartner

Even uw hart luchten kan enorm veel fysieke en mentale druk doen laten afnemen. Onze mensen zijn betrouwbaar en staan voor u klaar met een luisterend oor.

Ondersteunen

Wij bemiddelen en helpen waar nodig en waar mogelijk is. Op deze manier staat u er niet alleen voor.

Adviseren

De vrijwilligers die wij inzetten bezitten over specifieke kennis en vaardigheden die voor u toegevoegde waarde kunnen bieden.